2106199378 Επικοινωνία

Μπισκότα πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 25 μπισκότα Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • ½ πορτοκάλι, μόνο το ξύσμα και λίγο ακόμη για το γαρνίρισμα
  • 90 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κυβάκια
  • 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο στον κάδο και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ για 15 λεπτά και σχηματίστε ένα ρολό. Κόψτε το ρολό σε φέτες και μεταφέρετε στο ταψί του φούρνου. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο
  3. Ψήστε στο φούρνο (200°C) για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα μπισκότα από το φούρνο και μεταφέρετε τα στη σχάρα να κρυώσουν.
  4. Βάλτε τη σοκολάτα κουβερτούρα στον κάδο και ψιλοκόψτε
    7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Λιώστε 3 λεπτά/50°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, βουτήξτε τα μπισκότα μέχρι τη μέση μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Σερβίρετέ τα μπισκότα πορτοκαλιού με επικάλυψη σοκολάτας ή φυλάξτε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος έως ότου τα χρειαστείτε.
Κλείστε παρουσίαση