2106199378 Επικοινωνία

Μπουγάτσα με μέλι & φιστίκια Αιγίνης

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 4 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 12 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 3-4 φλούδες από λεμόνι, χωρίς το λευκό μέρος
  • 130 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 270 γρ. φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 κ.σ. μέλι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κεραμικό σκεύος Rockstar Anna ή άλλο κεραμικό σκεύος ( ⊘28cm Χ 6,5 cm ύψος)
  • πινέλο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Βάλτε το γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, τις φλούδες λεμονιού και μαγειρέψτε 8 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2.5. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη. Καθαρίστε τον κάδο.
  3. Βάλτε το βούτυρο στον κάδο και λιώστε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε άλλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Αλείψτε τον πάτο του κεραμικού σκεύους Rockstar Anna με λίγο λιωμένο βούτυρο, καλύψτε με ένα φύλλο κρούστας και αλείψτε το με λίγο λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε το σταυρωτά με το επόμενο φύλλο κρούστας και αλείψτε το με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε μέχρι να βουτυρώσετε και το έκτο φύλλο κρούστας. Αφαιρέστε τις φλούδες λεμονιού από την κρέμα που κρατήσατε στην άκρη και περιχύστε τα έξι φύλλα κρούστας. Καλύψτε με τα επόμενα έξι φύλλα κρούστας αλείφοντας το κάθε φύλλο με λίγο επιπλέον λιωμένο βούτυρο τη φορά. Διπλώστε όλα τα κομμάτια φύλλου που περίσσεψαν προς το κέντρο της μπουγάτσας και αλείψτε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
  5. Ψήστε για 25-30 λεπτά (180°C) ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε την μπουγάτσα από το φούρνο και αφήστε τη να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος προτού την τοποθετήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Πασπαλίστε τη με ζάχαρη άχνη, φιστίκια Αιγίνης και περιχύστε τη με το μέλι, προτού τη σερβίρετε.
Κλείστε παρουσίαση