2106199378 Επικοινωνία

Μπουρίτο με μοσχαρίσιο φιλέτο

mpoyrito
Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 10 μπουρίτο Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Κρέας και ρύζι

  • 100 γρ. μακρύκοκκο ρύζι
  • 450 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 680 γρ. νερό
  • 2 πρέζες κύμινο, τριμμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο τσίλι, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Φασόλια

  • 500 γρ. μαύρα φασόλια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα και καλά πλυμένα
  • 120 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
  • 2 πρέζες κύμινο, τριμμένο
  • 1-2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Ολοκλήρωση

  • 10 τορτίγιες, καλαμποκιού
  • σάλτσα Pico de gallo (βλ. Συμβουλή)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • αντικολλητικό τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέας και ρύζι

  1. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα το ρύζι. Πλύντε το ρύζι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγει καθαρό και αφήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε το μοσχαρίσιο φιλέτο, το νερό, το κύμινο, το τσίλι, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι και το αλάτι στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό
    20 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας, μεταφέρετε το βρασμένο ρύζι σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Μαγειρέψτε 20 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Σουρώστε το κρέας με το καλαθάκι και κρατήστε το ζωμό στην άκρη (βλ. Συμβουλή).
  4. Βάλτε το μαγειρεμένο κρέας στον κάδο και κόψτε
    8 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα άλλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.

Φασόλια

  1. Βάλτε τα φασόλια, το καλαμπόκι, το κύμινο, το πιπέρι και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας στον κάδο και μαγειρέψτε
    5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Ολοκλήρωση

  1. Ζεστάνετε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο κρέας, λίγο ρύζι και μερικά φασόλια στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Κλείστε την τορτίγια φέρνοντας τις απέναντι άκρες της τορτίγιας στο κέντρο και τελειώστε, διπλώνοντας τις υπόλοιπες άκρες προς τα μέσα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  2. Σερβίρετε τα μπουρίτο με σάλτσα pico de gallo.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Ανατρέξτε στην πλατφόρμα Cookidoo για να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα pico de gallo.
  • Φυλάξτε το ζωμό και χρησιμοποιήστε τον ως βάση για σούπες ή ζυμαρικά.

Κλείστε παρουσίαση