2106199378 Επικοινωνία

Μπρουσκέτες με πατέ ελιάς & ντομάτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 12 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 120 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γλ. κάππαρη, στραγγισμένη
  • 1 φιλέτο αντζούγιας, στραγγισμένο
  • 1 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για το άλειμμα
  • 1 κ.γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1-2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες (1 εκ.) και φρυγανισμένη
  • 100 γρ. ντομάτες, χωρίς τα σπόρια, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 5-6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
  • πινέλο μαγειρικής
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τις ελιές, την κάππαρη, το φιλέτο αντζούγιας, το θυμάρι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι στον κάδο και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το πατέ ελιάς σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αφήστε στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και καλύψτε
  3. το ταψί το φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Αλείψτε και τις 2 πλευρές κάθε φέτας της μπαγκέτας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και βάλτε τις όλες πάνω στο ταψί. Ψήστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά (180°C) ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Για να σερβίρετε τις μπρουσκέτες, αλείψτε τις γενναιόδωρα με το πατέ ελιάς, καλύψτε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Αποθηκεύστε το υπόλοιπο πατέ ελιάς σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Απολαύστε το πατέ ελιάς με ντομάτα ως ντιπ με κράκερ, πάνω σε πίτσα ή σαν άλειμμα πάνω σε φρυγανισμένη φοκάτσια ή τσιαπάτα.

Κλείστε παρουσίαση