2106199378 Επικοινωνία

Μάφινς με chorizo και ελιές

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 14 μάφιν Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. τυρί τσένταρ, σε κομμάτια
  • 160 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 2 αβγά
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. γάλα
  • 450 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένο σε κυβάκια (1 εκ.)
  • 50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. ανανά, κομμένο σε κυβάκια (1 εκ.)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα για μάφινς (14 θέσεων)
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα για μάφινς (14 θέσεων).
  2. Βάλτε το τσένταρ στον κάδο και κόψτε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το ηλιέλαιο, τον πελτέ ντομάτας, τα αβγά, το αλάτι και το γάλα στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, 100 γρ. τριμμένο τσένταρ, το chorizo, τις ελιές και τον ανανά και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μοιράστε το μίγμα στη φόρμα για μάφινς, πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ και ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά (180°C). Σερβίρετε τα μάφινς ζεστά.

Κλείστε παρουσίαση