2106199378 Επικοινωνία

Νιόκι καπρέζε

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. νερό και όσο χρειαστεί για το μαγείρεμα των νιόκι
  • ½ κ.γλ. αλάτι και λίγο ακόμη για το μαγείρεμα των νιόκι
  • 800 γρ. νιόκι πατάτας
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κοφτό κ.γλ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 250 γρ. νωπή μοτσαρέλα, στραγγισμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, μόνο τα φύλλα, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κατσαρόλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράστε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε τα νιόκι ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα.
  2. Βάλτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον κάδο και κόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το νερό, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τον αποξηραμένο βασιλικό και την πάστα ζωμού λαχανικών και ανακατέψτε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε
    5 λεπτά/100
    °C/ταχύτητα 3. Εντωμεταξύ, κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και τη μοτσαρέλα σε κυβάκια (1 εκ.)
  5. Δοκιμάστε τη σάλτσα και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετε τα νιόκι και τα ντοματίνια σε μία πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέστε τα κυβάκια μοτσαρέλας, περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε τα νιόκι καπρέζε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρετε.

 


Κλείστε παρουσίαση