2106199378 Επικοινωνία

Νηστίσιμα snickers

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 45 λεπτά Μερίδες: 8 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αποξηραμένους χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια
  • καυτό νερό, για το μούλιασμα
  • 70 γρ. ολόκληρες νιφάδες βρώμης
  • 70 γρ. φιστικοβούτυρο (βλ. συμβουλή)
  • 1 κλωνάρι βανίλιας, μόνο τα σπόρια
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 60 γρ. φιστίκια, ψημένα και αλατισμένα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 

  • πλαστικό δοχείο (περίπου 10 εκ. x 16 εκ.)
  • πλαστική μεμβράνη
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τους χουρμάδες. Καλύψτε τους με καυτό νερό και μουλιάστε τους για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ, καλύψτε ένα πλαστικό δοχείο (περίπου 10 εκ. x 16 εκ.) με πλαστική μεμβράνη.
  2. Βάλτε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης στον κάδο, αλέστε
    15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10 και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  3. Σουρώστε τους μουλιασμένους χουρμάδες, κρατώντας το νερό στο οποίο τους μουλιάσατε. Βάλτε τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, τα σπόρια από το κλωνάρι βανίλιας, το αλάτι και 40 γρ. από το νερό από αυτό στο οποίο μουλιάσατε τους χουρμάδες, στον κάδο και πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Πολτοποιήστε για ακόμη μία φορά 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8 και μεταφέρετε την κρέμα χουρμάδων σε ένα μπολ.
  5. Βάλτε τις αλεσμένες νιφάδες βρώμης και 100 γρ. από την κρέμα χουρμάδων στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα στο πλαστικό δοχείο, πιέστε το ομοιόμορφα με νωπά χέρια και ισιώστε το με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού. Απλώστε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα χουρμάδων, πασπαλίστε τη με τα φιστίκια και πιέστε τα μέσα στην κρέμα. Τοποθετήστε το πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη για 2 ώρες. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.
  6. Βγάλτε το κατεψυγμένο μίγμα από το δοχείο, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και κόψτε το σε 8 μπάρες ίσου μεγέθους (περίπου 2 εκ. x 10 εκ.) με ένα κοφτερό μαχαίρι, σκουπίζοντας το μαχαίρι μετά από κάθε κοπή. Βάλτε τις μπάρες σε έναν δίσκο ανθεκτικό στην ψύξη και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη έως ότου τις χρειαστείτε.
  7. Βάλτε την κουβερτούρα στον στεγνό κάδο και ψιλοκόψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  8. Προσθέστε το λάδι καρύδας και λιώστε 5 λεπτά/40°C/ταχύτητα 2.5.
  9. Εντωμεταξύ, καλύψτε μία επίπεδη πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρετε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτήξτε τις παγωμένες μπάρες μία-μία στην κουβερτούρα και αναποδογυρίστε τις με 2 πιρούνια. Στραγγίστε την περίσσεια κουβερτούρα και βάλτε τις έτοιμες μπάρες στην επίπεδη πιατέλα. Τοποθετήστε ξανά τις μπάρες στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά για να δέσει η σοκολάτα. Σερβίρετε αμέσως τα νηστίσιμα snickers ή φυλάξτε τα στο ψυγείο.

Κλείστε παρουσίαση