Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τους χουρμάδες. Καλύψτε τους με καυτό νερό και μουλιάστε τους για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ, καλύψτε ένα πλαστικό δοχείο (περίπου 10 εκ. x 16 εκ.) με πλαστική μεμβράνη.
Βάλτε τις ολόκληρες νιφάδες βρώμης στον κάδο, αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10 και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Σουρώστε τους μουλιασμένους χουρμάδες, κρατώντας το νερό στο οποίο τους μουλιάσατε. Βάλτε τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, τα σπόρια από το κλωνάρι βανίλιας, το αλάτι και 40 γρ. από το νερό από αυτό στο οποίο μουλιάσατε τους χουρμάδες, στον κάδο και πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Πολτοποιήστε για ακόμη μία φορά 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8 και μεταφέρετε την κρέμα χουρμάδων σε ένα μπολ.
Βάλτε τις αλεσμένες νιφάδες βρώμης και 100 γρ. από την κρέμα χουρμάδων στον κάδο και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μίγμα στο πλαστικό δοχείο, πιέστε το ομοιόμορφα με νωπά χέρια και ισιώστε το με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού. Απλώστε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα χουρμάδων, πασπαλίστε τη με τα φιστίκια και πιέστε τα μέσα στην κρέμα. Τοποθετήστε το πλαστικό δοχείο στην κατάψυξη για 2 ώρες. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.
Βγάλτε το κατεψυγμένο μίγμα από το δοχείο, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και κόψτε το σε 8 μπάρες ίσου μεγέθους (περίπου 2 εκ. x 10 εκ.) με ένα κοφτερό μαχαίρι, σκουπίζοντας το μαχαίρι μετά από κάθε κοπή. Βάλτε τις μπάρες σε έναν δίσκο ανθεκτικό στην ψύξη και τοποθετήστε τις στην κατάψυξη έως ότου τις χρειαστείτε.
Βάλτε την κουβερτούρα στον στεγνό κάδο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Προσθέστε το λάδι καρύδας και λιώστε 5 λεπτά/40°C/ταχύτητα 2.5.
Εντωμεταξύ, καλύψτε μία επίπεδη πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρετε τη λιωμένη κουβερτούρα σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτήξτε τις παγωμένες μπάρες μία-μία στην κουβερτούρα και αναποδογυρίστε τις με 2 πιρούνια. Στραγγίστε την περίσσεια κουβερτούρα και βάλτε τις έτοιμες μπάρες στην επίπεδη πιατέλα. Τοποθετήστε ξανά τις μπάρες στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά για να δέσει η σοκολάτα. Σερβίρετε αμέσως τα νηστίσιμα snickers ή φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.