2106199378 Επικοινωνία

Νηστίσιμα τρίγωνα αμυγδάλου

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδες: 40 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. αμύγδαλα, ωμά ή καθαρισμένα
  • 140 γρ. αποξηραμένη καρύδα, τριμμένη
  • 100 γρ. λάδι καρύδας
  • 50 γρ. σιρόπι Αγαύης
  • 100 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο ταψί (25 εκ. Χ 20 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κοφτερό μαχαίρι
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το ορθογώνιο ταψί (25 εκ. Χ 20 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τα αμύγδαλα και 100 γρ. αποξηραμένη καρύδα στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το λάδι καρύδας στον κάδο και λιώστε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.
  4. Προσθέστε το σιρόπι Αγαύης, τα υπόλοιπα 40 γρ. αποξηραμένης καρύδας, το βούτυρο αμυγδάλου, το μίγμα καρύδας και αμυγδάλου που κρατήσατε στην άκρη, τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και πιέστε το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του ταψιού. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια (περίπου 5 εκ.) και στη συνέχεια κόψτε τα τετράγωνα, διαγώνια, στη μέση. Σερβίρετε κρύα ή φυλάξτε τα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

  • Διακοσμήστε τα τρίγωνα αμυγδάλου βυθίζοντας τις γωνίες τους σε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.
Κλείστε παρουσίαση