2106199378 Επικοινωνία

Νηστίσιμες ταλιατέλες με μανιτάρια

Ενεργός χρόνος: 1 ώρα Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ

  • 200 γρ. αλεύρι καμούτ και λίγο ακόμη για τις ταλιατέλες
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, λεπτό
  • 150 γρ. νερό

 

ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

  • 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλαστική μεμβράνη
  • μπολ, κατσαρόλα (χωρητικότητας 3-4 λίτρων)
  • κοφτερό μαχαίρι
  • ταψί φούρνου
  • σουρωτήρι
  • μηχανή παρασκευής ζυμαρικών ή πλάστης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ταλιατέλες 

  1. Βάλτε το αλεύρι καμούτ, το λεπτό σιμιγδάλι και το νερό στον κάδο και ρυθμίστε Ζύμη/2 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σχηματίστε μία μπάλα με τα χέρια σας και καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε την στην άκρη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  2. Με τη μηχανή παρασκευής ζυμαρικών ή με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε λεπτό φύλλο πάχος 2-3 χιλ. Κόψτε το λεπτό φύλλο σε λωρίδες πλάτους 1-2 εκ. για να σχηματίσετε τις ταλιατέλες. Μεταφέρετε τις ταλιατέλες σε ένα ταψί πασπαλισμένο με λεπτό σιμιγδάλι και αφήστε τις στην άκρη.

 

Σοταρισμένα μανιτάρια 

  1. Βάλτε τον μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρετε
    12 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, για να ολοκληρώσετε ταυτόχρονα τα δύο στάδια μαγειρέματος, βάλτε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει σε μία μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις ταλιατέλες για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente.
  5. Σουρώστε τις ταλιατέλες και προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια. Αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε τις νηστίσιμες ταλιατέλες με μανιτάρια αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση