2106199378 Επικοινωνία

Νηστίσιμο Burger

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά Μερίδες: 8 burger Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. καρυδόψιχα
  • 220 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, χωρίς τα κοτσάνια τους, σε κομμάτια
  • 80 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 370 γρ. καστανό ρύζι, βρασμένο (βλ. Συμβουλή)
  • 85 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ. νηστίσιμη μαγιονέζα, και λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο, τριμμένο
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 8 ψωμάκια burger, για σερβίρισμα
  • μουστάρδα, για το σερβίρισμα
  • μαρούλι, για το σερβίρισμα
  • 1 ντομάτα, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • χαρτί κουζίνας
  • τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε την καρυδόψιχα στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τα μανιτάρια και τη φυτική μαργαρίνη στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Προσθέστε το βρασμένο καστανό ρύζι (βλ. Συμβουλή), τις νιφάδες βρώμης, τη νηστίσιμη μαγιονέζα, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι, το αποξηραμένο σκόρδο, το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα καρύδια που αφήσατε στην άκρη και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε ακόμη μία φορά 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Χωρίστε το μίγμα σε 8 burger (120 γρ. το καθένα). Βάλτε τα πάνω στο ταψί και τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα burger σε μερίδες (για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά). Βάλτε από 1 burger σε κάθε ψωμάκι, γαρνίρετε με λίγη νηστίσιμη μαγιονέζα, λίγη μουστάρδα, ένα φύλλο μαρουλιού, φέτες ντομάτας και φέτες κρεμμυδιού και σερβίρετε αμέσως.

 

Συμβουλές

  • Ετοιμάστε το καστανό ρύζι προτού ξεκινήσετε με τη συνταγή. Βάλτε 900 γρ. νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα 200 γρ. καστανό ρύζι. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας και ξεπλύντε το ρύζι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό βρύσης. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και μαγειρέψτε
    50 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Κρατήστε το στην άκρη και ξεκινήστε με τη συνταγή.
  • Συνταγές για νηστίσιμη μαγιονέζα μπορείτε να βρείτε στην πλατφόρμα Cookidoo®.
Κλείστε παρουσίαση