2106199378 Επικοινωνία

Νηστίσιμο ντιπ «τυριού»

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. κάσιους, ωμά
  • 500 γρ. νερό και όσο χρειαστεί για να καλυφθούν τα κάσιους
  • 200 γρ. πατάτες, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 40 γρ. καρότο, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 25 γρ. κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
  • 25 γρ. ρόφημα σόγιας
  • 15 γρ. πιπεριές τσίλι Jalapeño, σε φέτες, σε βάζο, στραγγισμένες
  • ½ κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ – 1/3 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο, τριμμένο
  • ¼ – 1/3 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 20 γρ. διατροφική μαγιά, σε νιφάδες
  • 2 πρέζες πιπέρι καγιέν
  • 2/3-3/4 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
  • τσιπς νάτσος, για το σερβίρισμα
  • λαχανικά, κομμένα σε στικς, για το σερβίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε ένα δοχείο πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα τα κάσιους. Καλύψτε με καυτό νερό και αφήστε τα στην άκρη να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Βάλτε 500 γρ. νερό στον κάδο και τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του. Ζυγίστε μέσα στο καλαθάκι την πατάτα, το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε στον ατμό 24 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας. Αφαιρέστε το νερό και κρατήστε το στην άκρη.
  3. Βάλτε 50 γρ. από το νερό βρασμού, τα μαγειρεμένα λαχανικά, τα στραγγισμένα κάσιους, το λευκό βαλσάμικο, το ρόφημα σόγιας, τις πιπεριές τσίλι Jalapeño, το χυμό λεμονιού, το αποξηραμένο σκόρδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι και τη διατροφική μαγιά στον κάδο και ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε το πιπέρι καγιέν και το αλάτι και πολτοποιήστε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Γαρνίρετε το νηστίσιμο ντιπ “τυριού” με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με νάτσος και στικς λαχανικών.

 


Κλείστε παρουσίαση