2106199378 Επικοινωνία

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 10 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Κέικ

  • 70 γρ. λάδι καρύδας
  • 220 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 130 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε σταγόνες

Γλάσο σοκολάτας

  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 40 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 15 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • αμύγδαλα φιλέ, για γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (Ø 20 εκ.)
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κέικ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Λαδώστε ελαφρώς τη στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (Ø 20 εκ.) και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το γάλα αμυγδάλου και το μηλόξιδο στον κάδο και ανακατέψτε
    1 λεπτό/ταχύτητα 1. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη καρύδας, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  4. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
    Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε το μίγμα στο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά (175°C) ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο, βγει καθαρή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 10 λεπτά προτού το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.

Γλάσο σοκολάτας

  1. Βάλτε τη σοκολάτα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου και το σιρόπι σφενδάμου και λιώστε
    2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και να πήξει. Διακοσμήστε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας. Πασπαλίστε με αμύγδαλα φιλέ και σερβίρετε.

 


Κλείστε παρουσίαση