2106199378 Επικοινωνία

Ντοματόψωμο με κάπαρη

Ενεργός χρόνος: 25 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 12 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. σιμιγδάλι, χονδρό
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 20 γρ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 60 γρ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 420 γρ. αλεύρι σκληρό και λίγο ακόμα για το αλεύρωμα
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 280 γρ. νερό
  • 20 γρ. νωπή μαγιά
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το σιμιγδάλι στον κάδο και αλέστε 1 λεπτό/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε τις λιαστές ντομάτες και την κάπαρη στον κάδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.5.
  4. Προσθέστε το αλεσμένο σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη ρίγανη, το νερό, το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, τη μαγιά, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώστε/2 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Σχηματίστε ένα καρβέλι και μεταφέρετε το στο ταψί του φούρνου. Σκεπάστε το εκ νέου και αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°C.
  6. Βάλτε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο, μεταφέρετε το σε σχάρα και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε.
Κλείστε παρουσίαση