2106199378 Επικοινωνία

Παγωτό cheesecake με φράουλα

mageiriki-pagota-sorbet
Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 8 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. γάλα
  • 4 κρόκους αβγών
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, πλήρες
  • 200-250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες, σε κομμάτια (1-2 εκ.)
  • 50 γρ. μπισκότα digestive, σπασμένα σε μικρά κομμάτια με το χέρι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το γάλα και τους κρόκους στον κάδο και ζεστάνετε
    4 λεπτά/80°C/ταχύτητα 6.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα και ζεστάνετε
    2 λεπτά/80°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε την κρέμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη, αφήστε το να φτάσει θερμοκρασία περιβάλλοντος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή για ένα βράδυ.
  3. Λίγο πριν το σερβίρισμα, αφαιρέστε το δοχείο από την κατάψυξη και κόψτε το παγωμένο μίγμα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια (4 εκ. Χ 4 εκ.).
  4. Βάλτε τα κομμάτια στον κάδο και ψιλοκόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6- 9, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε τις φράουλες και τα μπισκότα digestive και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε το παγωτό cheesecake με φράουλα για ακόμη 15 λεπτά στην κατάψυξη ή μοιράστε το απευθείας σε μπολάκια και σερβίρετε αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση