2106199378 Επικοινωνία

Παγωτό cheesecake σε μπάρες

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 6 ώρες 45 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, μόνο τη λεπτή φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος
  • 150 γρ. βατόμουρα
  • 80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 150 γρ. πτι μπερ ολικής
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 40 γρ. χυμό λεμονιού
  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • τετράγωνη φόρμα (23 εκ. x 23 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βρέξτε ένα αντικολλητικό χαρτί, τσαλακώστε το, στύψτε το καλά και καλύψτε την τετράγωνη φόρμα (23 εκ. x 23 εκ.).
  2. Βάλτε τη ζάχαρη και τη λεπτή φλούδα του λεμονιού στον κάδο και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10 και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε 100 γρ. βατόμουρα και 50 γρ. αρωματισμένη ζάχαρη από λεμόνι και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  4. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.  Μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Εντωμεταξύ, πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
  5. Βάλτε το βούτυρο στον κάδο και λιώστε 3 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2. 
  6. Προσθέστε τα πτι μπερ και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε το μίγμα μπισκότων στη φόρμα και πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πλύντε τον κάδο.
  7. Βάλτε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη αρωματισμένη ζάχαρη με λεμόνι (περίπου 50 γρ.) και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Πλύντε τον κάδο.
  8. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε την κρέμα γάλακτος στον κάδο και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Αφαιρέστε το χτυπητήρι. Αναδιπλώστε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγί) στο μίγμα με το τυρί κρέμα και μοιράστε το πάνω στη βάση της φόρμας που έχετε καλύψει με το μίγμα μπισκότου. Απλώστε από πάνω τη σάλτσα με τα βατόμουρα. Καλύψτε το cheesecake με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 8 ώρες.
  9. Αφαιρέστε το cheesecake από την κατάψυξη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού το σερβίρετε. Κόψτε το σε μπάρες και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση