Επικοινωνία 2106199378

Παγωτό ξυλάκι, σοκολάτα με φουντούκι

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 8 ώρες 35 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. φουντούκια, ψημένα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο, σκόνη
  • 200 γρ. γάλα, πλήρες
  • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • θήκες για παγωτό ξυλάκι (χωρητικότητας 60 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το κακάο και τα φουντούκια και αλέστε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα. Αλέστε για ακόμη 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10 και καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε 60 γρ. γάλα και βράστε 3 λεπτά/110°C/ταχύτητα 3 και στη συνέχεια αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  4. Προσθέστε τη σοκολάτα γάλακτος, τη σοκολάτα κουβερτούρα και το ηλιέλαιο και ανακατέψτε 3 λεπτά/ταχύτητα 2.
  5. Προσθέστε τα υπόλοιπα 140 γρ. γάλα και το νερό και ανακατέψτε
    40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  6. Μοιράστε το σοκολατένιο μίγμα σε 6 θήκες για παγωτό ξυλάκι (χωρητικότητας 60 γρ.), κλείστε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
  7. Για να τα βγάλετε ευκολότερα από τις θήκες, περάστε τα για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό. Σερβίρετε αμέσως.