2106199378 Επικοινωνία

Παγωτό με γιαούρτι, φράουλες και σπόρους τσία

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 8 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 20 γρ. ζάχαρη βανίλιας, σπιτική
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. φράουλες
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
  • 20 γρ. σπόρους τσία

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη
  • μπολάκια για παγωτό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη βανίλιας στον κάδο και χτυπήστε στην ταχύτητα 3, χωρίς να έχετε ρυθμίσει το χρόνο, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα, προσέχοντας ώστε να αποφύγετε το υπερβολικό χτύπημα. Αφαιρέστε το χτυπητήρι, μεταφέρετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο. Καθαρίστε και σκουπίστε τον κάδο.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  3. Προσθέστε τις φράουλες και ανακατέψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Προσθέστε το γιαούρτι και τους σπόρους τσία και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
  5. Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το μίγμα στο κατάλληλο δοχείο για κατάψυξη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
  6. Λίγο πριν το σερβίρισμα, αφαιρέστε το δοχείο από την κατάψυξη, αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και κόψτε το παγωμένο μίγμα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια (4 εκ. Χ 4 εκ.).
  7. Βάλτε τα κομμάτια στον κάδο και ψιλοκόψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 και στη συνέχεια ανακατέψτε για ακόμη 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μοιράστε το σε μπολάκια για παγωτό και σερβίρετε αμέσως.
Κλείστε παρουσίαση