Επικοινωνία 2106199378

Πανακότα με ροδάκινο και σιρόπι θυμαριού

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 6 ώρες 15 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Πανακότα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο Amaretto

Επικάλυψη ροδάκινου με σιρόπι θυμαριού

  • 15-20 γρ. χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 30 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 ροδάκινο, χωρίς το κουκούτσι, κομμένο σε φέτες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 6 ατομικά φορμάκια
  • πλαστική μεμβράνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πανακότα

  1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε 6 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2. Εντωμεταξύ, βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και κρατήστε τα στην άκρη να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε το λικέρ Amaretto και τα μουλιασμένα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψετε, και ανακατέψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε στα 6 ατομικά φορμάκια και μόλις κρυώσουν, καλύψτε τα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν (περίπου 6 ώρες). Εντωμεταξύ ετοιμάστε την επικάλυψη ροδάκινου με σιρόπι θυμαριού.

Επικάλυψη ροδάκινου με σιρόπι θυμαριού

  1. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη και προσθέστε τα φύλλα θυμαριού και τα κομμάτια ροδάκινου. Αφαιρέστε το μπολ και ανακατέψτε με τη σπάτουλα, βεβαιώνοντας ότι όλες οι φέτες ροδάκινου είναι καλυμμένες από το υγρό. Καλύψτε και αφήστε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να πήξει η πανακότα.

Σερβίρισμα

  1. Μόλις πήξει η πανακότα, βουτήξτε με προσοχή τα φορμάκια σε ζεστό νερό (5-10 δευτερόλεπτα) και στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα πάνω σε πιάτο. Καλύψτε με φέτες ροδάκινου και σιρόπι θυμαριού και σερβίρετε.