2106199378 Επικοινωνία

Pancakes μπανάνας

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 14 pancakes Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. αμύγδαλα
  • 100 γρ. μπανάνες
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 150 γρ. κεφίρ ή αγελαδινό γάλα ή ρόφημα γάλακτος χωρίς λακτόζη
  • 3 κ.γλ. λάδι καρύδας και λίγο ακόμη για το τηγάνισμα
  • φρέσκα φρούτα του δάσους, για το γαρνίρισμα
  • σιρόπι σφενδάμου, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

αντικολλητικό τηγάνι

κουτάλα

πιατέλα

πετσέτα φούρνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα αμύγδαλα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
  2. Προσθέστε τις μπανάνες, το αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, το κεφίρ και 2 κ.λγ. λάδι καρύδας και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5, ή μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο 1 κ.γλ. λάδι καρύδας. Ρίξτε 1 κουτάλα από το μίγμα στο τηγάνι και απλώστε το ομοιόμορφα (διάμετρος περίπου 12 εκ.). Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια και να ροδίσει η βάση. Γυρίστε το pancake και μαγειρέψτε για ακόμη 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σκεπάστε με την πετσέτα κουζίνας για να διατηρηθούν τα pancakes ζεστά. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μίγμα προσθέτοντας επιπλέον λάδι καρύδας εφόσον χρειαστεί. Σερβίρετε τα pancakes με φρέσκα φρούτα του δάσους και σιρόπι σφενδάμου.

Κλείστε παρουσίαση