2106199378 Επικοινωνία

Πανφόρτε

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 12 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 30 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 120 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 1 πορτοκάλι, μόνο τη φλούδα, χωρίς το λευκό μέρος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. μέλι
  • 140 γρ. αμύγδαλα, ωμά, ανάλατα
  • 85 γρ. φουντούκια, ψημένα, ανάλατα
  • 85 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψημένα, ανάλατα
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο, άγλυκο
  • ¼ κ.γλ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ¼ κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άχνη ζάχαρη, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλό ταψί (Ø 20 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πιατέλα επίπεδη για κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε το στρογγυλό ταψί, καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.
  2. Βάλτε τα αποξηραμένα σύκα, τη φλούδα πορτοκαλιού, και 30 γρ. ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε 170 γρ. ζάχαρη, το μέλι και 30 γρ. βούτυρο στον κάδο και ζεστάνετε
    10 λεπτά/90°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα φιστίκια Αιγίνης, το αλεύρι, το κακάο, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το πιπέρι και το μίγμα με τα ψιλοκομμένα σύκα και ανακατέψτε
    30 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα στο στρογγυλό ταψί και με βρεγμένα χέρια, πιέστε το μέχρι να γίνει επίπεδο. Ψήστε για 35 λεπτά (175°C).
  6. Αφαιρέστε το πανφόρτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί για 30 λεπτά. Αναποδογυρίστε στην πιατέλα για κέικ και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη και κόψτε το σε κομμάτια. Σερβίρετε ή τυλίξτε για δώρο.
Κλείστε παρουσίαση