2106199378 Επικοινωνία

Πασχαλινό τσουρέκι babka

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 12 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Τσουρέκι

  • 220 γρ. γάλα
  • 2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκο αβγού
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 125 γρ. σταφίδες

 

Γλάσο

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσουρέκι

  1. Βάλτε το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε
    3 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1. Εντωμεταξύ, βουτυρώστε τη φόρμα για κέικ και αφήστε τη στην άκρη.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, τα αβγά, τον κρόκο αβγού και το αλάτι και ρυθμίστε
    Ζύμη/2 λεπτά. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε τις σταφίδες και ρυθμίστε Ζύμη/1 λεπτό. Μεταφέρετε τη ζύμη στη στρογγυλή φόρμα για κέικ, σκεπάστε τη με μία πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα 30 λεπτά). Μόλις φουσκώσει, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
  4. Ψήστε το τσουρέκι για 35 λεπτά (180°C) ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα με την οποία θα το τρυπήσετε. Αφαιρέστε το τσουρέκι από το φούρνο, αφήστε το μέσα στην φόρμα για 10 λεπτά, μεταφέρετε το τσουρέκι στη σχάρα. Εντωμεταξύ, συνεχίστε με τη συνταγή.

 

Γλάσο

  1. Βάλτε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
  2. Προσθέστε το βραστό νερό και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε το ζεστό τσουρέκι σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύστε το με το σιρόπι. Αφήστε το να κρυώσει τελείως, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε.

 


Κλείστε παρουσίαση