2106199378 Επικοινωνία

Πάστα ελιάς και «μαύρο» ελαιόλαδο

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά Μερίδες: 1 δόση Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Σουρωτήρι με λεπτή σίτα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το ελαιόλαδο και τις ελιές στον κάδο και κόψτε
    1 λεπτό/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4
    . Βάλτε το καλαθάκι μέσα σε ένα μπολ και σουρώστε μέσα από αυτό το περιεχόμενο του κάδου.
  2. Πιέστε τις ψιλοκομμένες ελιές μέσα στο καλαθάκι με τη σπάτουλα. Σουρώστε το ελαιόλαδο μέσα από ένα σουρωτήρι με πολύ λεπτή σίτα για να χωρίσετε το ελαιόλαδο από την πάστα ελιάς. Μεταφέρετε το ελαιόλαδο σε ένα μπουκάλι και την πάστα ελιάς σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι.
  3. Συνοδέψτε την πάστα ελιάς με φρεσκοψημένη μπαγκέτα και περιχύστε τη σαλάτα σας με το «μαύρο» ελαιόλαδο.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 160 γρ. πάστα ελιάς και 400 γρ. «μαύρο» ελαιόλαδο

Κλείστε παρουσίαση