2106199378 Επικοινωνία

Πάστα ντομάτας

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 2 βάζα Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 4 (βλ. Συμβουλή)
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 20 γρ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 130 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.γλ. πάστα ζωμού κοτόπουλου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αποστειρωμένα βάζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τις ντομάτες στον κάδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ στον κάδο και κόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το ηλιέλαιο και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα,
    7 λεπτά/120°C/ταχύτητα κουτάλι.
  4. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες που αφήσατε στην άκρη, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τη σάλτσα σόγιας και την πάστα ζωμού κοτόπουλου, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε
    20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
  5. Πολτοποιήστε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6-8, ανεβάζοντας την ταχύτητα σταδιακά. Μεταφέρετε την πάστα ντομάτας στα αποστειρωμένα βάζα και φυλάξτε τα στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

  • Για να αφαιρέσετε τη φλούδα της ντομάτας, χαράξτε τη ντομάτα στο κάτω μέρος της ντομάτας και βάλτε την κομμένη ντομάτα σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 1 λεπτό. Μεταφέρετε σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφαιρέστε τη φλούδα με ένα μαχαίρι ή τα δάχτυλά σας.

Κλείστε παρουσίαση