Επικοινωνία 2106199378

Πατατοσαλάτα με κοτόπουλο

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 20 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φύλλα iceberg, κομμένα στη μέση
  • 1500 γρ. νερό
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 1 λεμόνι, μόνο το χυμό (περίπου 40 γρ.)
  • 1 ½ κ.γλ. και 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα, τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε κυβάκια (1 εκ.)
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε φέτες (3 χιλ.)
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 120 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ σερβιρίσματος

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τα φύλλα iceberg στον κάδο, καλύψτε τα με 1000 γρ. νερό και ψιλοκόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Στραγγίξτε χρησιμοποιώντας το καλαθάκι και μεταφέρετε στο μπολ σερβιρίσματος.
  2. Βάλτε τα υπόλοιπα 500 γρ. νερό στον κάδο και τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του. Βάλτε το κοτόπουλο μέσα στο καλαθάκι, προσθέστε το χυμό λεμονιού, 1 κ.γλ. αλάτι και την πρέζα γλυκιάς πάπρικας. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση το και βάλτε μέσα τα αβγά. Βάλτε τον ξέβαθο δίσκο Varoma πάνω στο βαθύ, βάλτε μέσα τις πατάτες, πασπαλίστε τις με ½ κ.γλ. αλάτι και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.
  3. Αφαιρέστε το Varoma και στη συνέχεια το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας. Βάλτε τα αβγά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και κρατήστε τα στην άκρη. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό τις πατάτες για ακόμη 5-10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Εντωμεταξύ, χωρίστε το κοτόπουλο και κρατήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  4. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν. Εντωμεταξύ, πλύντε τον κάδο.
  5. Καθαρίστε τα αβγά, βάλτε τα στον κάδο και ψιλοκόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε στο μπολ σερβιρίσματος.
  6. Προσθέστε το κρύο κοτόπουλο, τις κρύες πατάτες, το σέλερι, τις ελιές και την καρυδόψιχα και τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να κρυώσει εντελώς. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα.
  7. Βάλτε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος και 1 πρέζα αλάτι στον κάδο και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  8. Λίγο πριν το σερβίρισμα, περιχύστε την σάλτσα πάνω από την σαλάτα και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.