2106199378 Επικοινωνία

Πατατοσαλάτα με σπανάκι και ντοματίνια

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 2 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 350 γρ. πατάτες, baby, κομμένες στα 4
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¾ κ.γλ. αλάτι
  • ¾ κ.γλ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 3 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • ½ κ.γλ. μέλι
  • ½ κ.γλ. μουστάρδα
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι, baby
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες (5 χιλ.)

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • τηγάνι
  • σαλατιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο στη σαλατιέρα.
  3. Βάλτε τις πατάτες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γλ. αλάτι και ½ κ.γλ. πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά, μεταφέρετε στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά (220°C). Εντωμεταξύ, συνεχίστε με τη συνταγή.
  4. Καβουρντίστε το σουσάμι σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και μεταφέρετε σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσει.
  5. Βάλτε το μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  6. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, ¼ κ.γλ. αλάτι και ¼ κ.γλ. πιπέρι και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  7. Αφήστε τις πατάτες να σταθούν στο ταψί για 5 λεπτά για να κρυώσουν ελαφρώς και μεταφέρετε στη σαλατιέρα. Προσθέστε το σπανάκι, τα ντοματίνια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατέψτε, πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση