Επικοινωνία 2106199378

Πικάντικα σουβλάκια γαλοπούλας

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά Μερίδες: 24 σουβλάκια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φιλέτο γαλοπούλας ή 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. φρέσκιες κόκκινες πιπεριές, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 30 γρ. φιστίκια, αλατισμένα
  • 6 κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κ.γλ. πάστα ζωμού μοσχαριού
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • 20 γρ. κρασί Sherry, ξηρό
  • 30 γρ. ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. πάπρικα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς
  • ξυλάκια για σουβλάκια
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βυθίστε 24 ξυλάκια για σουβλάκια σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Κόψτε τη γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες (2 εκ. Χ 10 εκ. και 5 χιλ. πάχους). Περάστε κάθε λωρίδα γαλοπούλας στο σουβλάκι, τρυπώντας την αρκετές φορές έτσι ώστε να είναι επίπεδη κατά μήκος στο ξυλάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γαλοπούλα, βάλτε τα σουβλάκια στο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  3. Προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές, τα φιστίκια, την πάστα ζωμού λαχανικών, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί Sherry, την καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το ξίδι και τη σάλτσα σόγιας και πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Περιχύστε τα σουβλάκια με τη σάλτσα και τοποθετήστε το δοχείο στο ψυγείο. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Βάλτε τη μαρινάδα στον κάδο και τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Τοποθετήστε τα σουβλάκια μέσα στο βαθύ δίσκο του Varoma και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τα σουβλάκια στην πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύστε τα με τη σάλτσα του κάδου. Σερβίρετε αμέσως.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Ελέγξτε ότι η σάλτσα έχει πήξει καλά. Εάν όχι, μαγειρέψτε ακόμη 2-3 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2, χωρίς τη μεζούρα.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα σουβλάκια στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου. Σε αυτή την περίπτωση, στραγγίστε τα αφού τα μαρινάρετε, ρίξτε τη μαρινάδα στον κάδο και μαγειρέψτε τη σάλτσα 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.