Επικοινωνία 2106199378

Πικάντικες ψητές πατάτες

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • ¼ ή ¾ κ.γλ. πιπέρι καγιέν, τριμμένο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • ¼ ή ½ κ.γλ. σπόρους κύμινου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 1 ¼ κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο, νιφάδες
  • 1 ¼ κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι, νιφάδες
  • ¼ κ.γλ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 ¼ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα, τριμμένη
  • ½ κ.γλ. καστανή ζάχαρη, ακατέργαστη
  • 500 γρ. νερό
  • 800 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες, με ή χωρίς τη φλούδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μεγάλο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C . Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το πιπέρι καγιέν, τους σπόρους κύμινου, το αποξηραμένο σκόρδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα και την καστανή ζάχαρη στον κάδο και αλέστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο μεγάλο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το νερό μέσα στον κάδο. Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα τις πατάτες. Κλείστε το Varoma με το καπάκι και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, ανοίξτε προσεκτικά το καπάκι και κρατήστε το στην άκρη για λίγα λεπτά για να κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες.
  4. Μεταφέρετε τις πατάτες στο μεγάλο μπολ με το μίγμα μπαχαρικών, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν οι πατάτες από τα μπαχαρικά. Βάλτε τις πατάτες στο ταψί που έχετε προετοιμάσει και ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά (200°C) ή μέχρι να χρυσίσουν.