Επικοινωνία 2106199378

Πικάντικες τάρτες με κιμά

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 8 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 8 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 καρότο, κομμένο σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένο σε κομμάτια
  • 80 γρ. κρεμμύδια, 40 γρ. κομμένα σε λεπτές φέτες και 40 γρ. κομμένα σε κομμάτια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κάρυ, τριμμένο
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού κοτόπουλου ή 1 κύβο (δόση 0.5 lt.)
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 40 γρ. νερό
  • ¼ κ.γλ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα (700 γρ.) (βλ. συμβουλή)
  • 2-3 κ.σ. κουκουνάρια
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • ελιές, για γαρνίρισμα
  • φέτα, για γαρνίρισμα,
  • ρόκα, για γαρνίρισμα
  • φουντούκια, για γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 2 ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • πινέλο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το σκόρδο, το δυόσμο, το μαϊντανό, το καρότο, την πιπεριά και τα 40 γρ., κομμένα σε κομμάτια κρεμμύδια και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το κάρυ και μαγειρέψτε 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε τον κιμά, την πάστα ζωμού κοτόπουλου, τον πελτέ ντομάτας, το νερό, το πιπέρι και μαγειρέψτε 10-15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Καλύψτε τα ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και κρατήστε στην άκρη.
  5. Κόψτε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 ίσα κομμάτια. Μεταφέρετε τα κομμάτια σφολιάτας στα ταψιά του φούρνου και χαράξτε τα περιμετρικά, σε απόσταση 1 εκ. από το τελείωμα τους, σχηματίζοντας ένα ομοιόμορφο περίγραμμα. Τρυπήστε τα καλά με ένα πιρούνι. Ψήστε στο φούρνο για 3-4 λεπτά (220°C).
  6. Μοιράστε τον κιμά ομοιόμορφα πάνω στα ψημένα κομμάτια σφολιάτας, αφήνοντας το περίγραμμα κενό. Πασπαλίστε με τις λεπτές φέτες κρεμμυδιών και τα κουκουνάρια. Αλείψτε το περίγραμμα με το χτυπημένο αβγό και ψήστε για 7-10 λεπτά (220°C) ή μέχρι να χρυσίσει.
  7. Γαρνίρετε τις τάρτες με τα υλικά της προτίμησης σας (όπως π.χ. ελιές, φέτα, ρόκα, φουντούκια) και σερβίρετε αμέσως.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Για να φτιάξετε γρήγορη, σπιτική σφολιάτα, ανατρέξτε στην πλατφόρμα Cookidoo.