Επικοινωνία 2106199378

Πικάντικο φιλέτο γαλοπούλας

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 16 ώρες Μερίδες: 12 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα, τριμμένη
  • ½ – 1 κ.γλ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.γλ. βασιλικό, αποξηραμένο
  • 800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
  • 1000 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 4 δευτέρολεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τη μαρινάδα σε ένα μπολ, βάλτε μέσα το φιλέτο γαλοπούλας και ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθεί το φιλέτο με τη μαρινάδα. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη, τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε το να μαριναριστεί για 12 ώρες.
  3. Τυλίξτε το φιλέτο γαλοπούλας, μαζί με τη μαρινάδα του, σε αντικολλητικό χαρτί, κλείστε το σαν καραμέλα, και βάλτε το στο βαθύ δίσκο του Varoma.
  4. Βάλτε το νερό στον κάδο και μαγειρέψτε στον ατμό 60 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2. Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε το στην άκρη. Αφήστε το φιλέτο γαλοπούλας μέσα στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  5. Κόψτε το φιλέτο σε φέτες 3 χιλ. και σερβίρετέ το κρύο μαζί με φρυγανισμένο ψωμί.