Επικοινωνία 2106199378

Πικάντικοι ξηροί καρποί

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. κύμινο, σπόροι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο τσίλι σε νιφάδες
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.γλ. ανθό αλατιού σε νιφάδες
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 300 γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • μπολ
  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C. Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τους σπόρους κύμινου, τις νιφάδες τσίλι, το σουσάμι και το αλάτι στον κάδο και σοτάρετε 5 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφήστε να κρυώσει για 1 λεπτό και στη συνέχεια αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη. Μην πλύνετε τον κάδο.
  3. Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε το ασπράδι αβγού στον κάδο και χτυπήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Αφαιρέστε το χτυπητήρι.
  4. Προσθέστε τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και τα ανάμεικτα μπαχαρικά που αφήσατε στην άκρη και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τους ξηρούς καρπούς στο ταψί.
  5. Ψήστε στο φούρνο (150°C) για 20 λεπτά. Σερβίρετε τους πικάντικους ξηρούς καρπούς ζεστούς ή κρύους ή μεταφέρετε τους σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς μέχρι να τους σερβίρετε.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση.
  • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους ξηρούς καρπούς σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς σε δροσερό και σκιερό μέρος έως 2 εβδομάδες.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

  • Χρησιμοποιήστε καπνιστή πάπρικα αντί για αποξηραμένο τσίλι.