Επικοινωνία 2106199378

Πίτσα λαχανικών με βάση τσιπς πατάτας

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Μερίδες: 16 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια (4 εκ.)
  • ελαιόλαδο, για λάδωμα των ταψιών και πασπάλισμα
  • 2-3 πατάτες (περίπου 480 γρ.), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες (βλ. συμβουλή)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη σε κομμάτια (4-5 εκ.)
  • 100 γρ καρότα, κομμένα σε κομμάτια (4-5 εκ.)
  • 50 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια (4-5 εκ.)
  • 100 γρ. προσούτο ή σπεκ, σε φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • φρέσκο τριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • 2 στρογγυλά ταψιά για πίτσα (ø30 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη μοτσαρέλα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C . Λαδώστε καλά τα στρογγυλά ταψιά για πίτσα (ø30 εκ.) με ελαιόλαδο.
  3. Βάλτε 2 στρώσεις από τις κομμένες πατάτες στον πάτο κάθε ταψιού. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 15-18 λεπτά (180°C), μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
  4. Βάλτε το σκόρδο, την γλυκοπατάτα, τα καρότα και τα κολοκυθάκια στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μοιράστε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα λαχανικά πάνω στις ψημένες πατάτες.
  5. Μοιράστε το προσούτο και τα ντοματίνια πάνω από το μίγμα λαχανικών. Αλατοπιπερώστε, πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα που κρατήσατε στην άκρη και ψήστε (180°C) για 22-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρέστε τις πίτσες από το φούρνο, αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς, κόψτε τις σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστές.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Χρησιμοποιήστε ένα μαντολίνο για να κόψετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες.