2106199378 Επικοινωνία

Πίτσα με blue cheese, μπέϊκον & αχλάδια

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες Μερίδες: 6 κομμάτια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 210 γρ. νερό
  • 5 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 1 κ.γλ. αλάτι

 Επικάλυψη

  • ελαιόλαδο, για το λάδωμα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες (5 χιλ.)
  • 150 γρ. blue cheese, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 2 αχλάδια (καθαρισμένα), κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6-7 φέτες μπέικον, κομμένες στη μέση
  • 1-2 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε
    2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3. Εντωμεταξύ λαδώστε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ρυθμίστε Ζύμη/2 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάστε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).

Επικάλυψη

  1. Λαδώστε ελαφρώς το κεραμικό ταψί Rockstar Ben με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και ανοίξτε τη με τα δάχτυλα σας, έτσι ώστε να καλύπτει την επιφάνειά του. Μοιράστε τις φέτες μοτσαρέλας, το blue cheese, τις φέτες αχλαδιού και το μπέικον πάνω στη ζύμη και αφήστε στην άκρη να φουσκώσει για επιπλέον 30 λεπτά. Εντωμεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C.
  2. Ψήστε την πίτσα με blue cheese, για 12-15 λεπτά (230°C), αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Κλείστε παρουσίαση