2106199378 Επικοινωνία

Πίτσα με καρύδια και blue cheese

Ενεργός χρόνος: 25 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 100 γρ. σιτάρι, σπόροι
  • 200 γρ. νερό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Επικάλυψη

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 πρέζες μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 180 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποξυγμένο και καλά στραγγισμένο
  • 120 γρ. ζαμπόν, καπνιστό ή βραστό, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. blue cheese, σε κομμάτια

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ταψί φούρνου

αντικολλητικό χαρτί

μπολ

πετσέτα κουζίνας

πλάστης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το σιτάρι στον κάδο και αλέστε 1 λεπτό/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
  3. Βάλτε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο και ζεστάνετε
    2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 2.
  4. Προσθέστε το αλεσμένο σιτάρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την καρυδόψιχα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώστε για 2 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μπολ, σκεπάστε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Εντωμεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Επικάλυψη

  1. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη και μεταφέρετε την πίτσα στο ταψί του φούρνου. Αλείψτε τη με το τυρί κρέμα, πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, μοιράστε πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα το σπανάκι, το ζαμπόν και το blue cheese. Ψήστε για 25 λεπτά (200°C), κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Κλείστε παρουσίαση