2106199378 Επικοινωνία

Πιτσάκια μελιτζάνας

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες (1 εκ.)
  • 500 γρ. νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το λάδωμα του Varoma
  • 3 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 250 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1-2 πρέζες αλάτι
  • 40 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λαδώστε το βαθύ και τον ξέβαθο δίσκο του Varoma με ελαιόλαδο και μοιράστε τις φέτες μελιτζάνας στους δύο δίσκους Varoma. Καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 22 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, μεταφέρετε τις φέτες μελιτζάνας στο ταψί του φούρνου και αφήστε στην άκρη. Καθαρίστε και στεγνώστε τον κάδο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
  3. Βάλτε το σκόρδο και 20 γρ. ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ρίγανη και το αλάτι και σοτάρετε 8 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Μοιράστε τη σάλτσα πάνω στις φέτες μελιτζάνας και πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  5. Ψήστε για 5 λεπτά (220°C), ή μέχρι να χρυσίσουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως.
Κλείστε παρουσίαση