2106199378 Επικοινωνία

Πίτσα με καυτερό σαλάμι

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 30 λεπτά Μερίδες: 2 πίτσες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 220 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 400 γρ. σκληρό αλεύρι, και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα

Επικάλυψη

  • 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 150 γρ. καυτερό σαλάμι, σε φέτες
  • 20 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
  • 250 γρ. ντομάτες πομοντόρο, κομμένες στη μέση
  • 1 κ.γλ. αλάτι

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πλάστης
  • ταψιά φούρνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε 50 γρ. νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ζεστάνετε
    2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 2.
  2. Προσθέστε τα υπόλοιπα 170 γρ. νερό, το σκληρό αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώστε 2 λεπτά. Εντωμεταξύ, λαδώστε ελαφρώς το μεγάλο μπολ.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας, σχηματίστε μία μπάλα και μεταφέρετέ τη στο μπολ. Καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα).
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C και καλύψτε δύο ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Βάλτε τη μοτσαρέλα στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο καλαθάκι και αφήστε να στραγγίξει για 10 λεπτά.
  6. Βάλτε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και το αλάτι στον κάδο και κόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  7. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ανοίξτε το κάθε μέρος σε πάχος ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και μεταφέρετε στα ταψιά του φούρνου.
  8. Αλείψτε τις ζύμες με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράστε τις φέτες σαλάμι και πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε για 10-15 λεπτά (210°C) ή μέχρι να λιώσει το τυρί και οι άκρες να χρυσίσουν.
  9. Κόψτε τις πίτσες σε κομμάτια και σερβίρετε ζεστές.

Κλείστε παρουσίαση