Επικοινωνία 2106199378

Ψαρονέφρι με μαγιονέζα τσιμιτσούρι

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 8 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 12 φέτες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν, τριμμένο
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 5-6 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (φύλλα και μέρος του κοτσανιού)
  • 400 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 αβγά
  • ½ κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 900 γρ. φιλέτο χοιρινό, ψαρονέφρι (3 φιλέτα)
  • 750 γρ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλαστική μεμβράνη κουζίνας
  • κανάτα
  • βάζο που κλείνει αεροστεγώς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη ρίγανη, την πάπρικα, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, 1 κ.γλ. αλάτι και ½ κ.γλ. πιπέρι στον κάδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε στο μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο και το μαϊντανό στον κάδο και ψιλοκόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  3. Βάλτε μία κανάτα πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα το ηλιέλαιο. Αφήστε την κανάτα στην άκρη.
  4. Προσθέστε 2 κ.σ. από το μίγμα μπαχαρικών, τα αβγά, 1 κ.γλ. αλάτι, ½ κ.γλ. πιπέρι και το χυμό λεμονιού στον κάδο και ζεστάνετε 1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα/80°C/ταχύτητα 5. Χωρίς να αφαιρέσετε τη μεζούρα ρυθμίστε 3 λεπτά/ταχύτητα 5, και ρίξτε αργά αργά το ηλιέλαιο πάνω στο καπάκι για στάξει μέσα στον κάδο και να δέσει η μαγιονέζα.
  5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και ανακατέψτε
    10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε στο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε στο ψυγείο.
  6. Βάλτε τα φιλέτα πάνω σε πλαστική μεμβράνη κουζίνας (ξεχωριστά το καθένα), πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο μίγμα μπαχαρικών και τυλίξτε τα.
  7. Βάλτε το νερό στον κάδο, μοιράστε τα φιλέτα στο βαθύ και στον ξέβαθο δίσκο του Varoma και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα κουτάλι. Ανοίξτε προσεκτικά το Varoma, αναποδογυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε στον ατμό για ακόμη 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα κουτάλι.  Αφαιρέστε το Varoma, αφήστε το κρέας να φτάσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ένα βράδυ (χωρίς να αφαιρέσετε την πλαστική μεμβράνη κουζίνας). Αφαιρέστε τη πλαστική μεμβράνη κουζίνας, κόψτε το σε λεπτές φέτες και σερβίρετε με τη μαγιονέζα τσιμιτσούρι.