Επικοινωνία 2106199378

Ψητά κεφτεδάκια με κόκκινη, πικάντικη σάλτσα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ψητά κεφτεδάκια

  • 8-10 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ. μπαγιάτικο λευκό ψωμί
  • 30 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 600 γρ. ανάμεικτος κιμάς (50% μοσχάρι, 50% χοιρινό)
  • 1 κ.γλ. αλάτι

 

Πικάντικη κόκκινη σάλτσα

  • 40 γρ. αγγουράκια τουρσί
  • 50 γρ. κρεμμύδι
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. κάρυ, τριμμένο
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 125 γρ. κέτσαπ
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γλ. πάστα μοσχαρίσιου ζωμού
  • 1 κ.γλ. μηλόξιδο
  • λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • τηγάνι γκριλιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψητά κεφτεδάκια

  1. Βάλτε το μαϊντανό, το σκόρδο, το ψωμί και τις λιαστές ντομάτες στον κάδο και ψιλοκόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
  2. Προσθέστε τον ανάμεικτο κιμά και το αλάτι και ανακατέψτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε τον κιμά σε μπολ και πλάστε 32 κεφτεδάκια. Καρφώστε από 4 κεφτεδάκια σε κάθε ξύλινο καλαμάκι και αφήστε τα στην άκρη. Πλύντε τον κάδο.

Πικάντικη σάλτσα ντομάτας

  1. Βάλτε τις πίκλες στον κάδο και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το κρεμμύδι στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με την σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.
  4. Προσθέστε το κάρυ και σοτάρετε 1 λεπτό/120°C/ταχύτητα 2.
  5. Προσθέστε τη ντομάτα κονκασέ, την κέτσαπ, τον πελτέ ντομάτας, το μοσχαρίσιο ζωμό, τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί και το μηλόξιδο και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3.5. Εντωμεταξύ, ψήστε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι γκριλιέρα με λίγο ελαιόλαδο. Συνοδέψτε τα κεφτεδάκια με την πικάντικη σάλτσα και σερβίρετε ζεστά.