Επικοινωνία 2106199378

Ψητές πατάτες με δεντρολίβανο και σκόρδο

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 10 λεπτά Μερίδες: 6 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. νερό
  • 1000 γρ. πατάτες, κομμένες στα 4 (περίπου 5 εκ.)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • φρέσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα με τι ς προτιμήσεις σας
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά πατημένες
  • 4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, μόνο τις βελόνες

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό στον κάδο. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και ζυγίστε μέσα τις πατάτες. Μοιράστε τις πατάτες στο βαθύ και στο ξέβαθο δίσκο του Varoma και μαγειρέψτε στον ατμό 16-18 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2, μέχρι να ψηθούν ελαφρώς και οι άκρες να είναι μαλακές. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Αφαιρέστε το Varoma και χωρίς να ανοίξετε το καπάκι του κουνήστε το ελαφρώς για να σπάσουν λίγο οι άκρες. Μεταφέρετε τις στο μεγάλο ταψί. Πασπαλίστε τις με το ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, και ψήστε στον φούρνο (190°C ) για 30 λεπτά. Γυρίστε τις πατάτες, προσθέστε το σκόρδο και ψήστε για ακόμη 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε για ακόμη 5-10 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε αμέσως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Οι ψητές πατάτες είναι ένα απαραίτητο συνοδευτικό σε οποιοδήποτε ψητό. Σε αυτή την εκδοχή, μαγειρεύουμε τις πατάτες στο Varoma προτού τις τελειώσουμε στο φούρνο με μερικές σκελίδες σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο. Σερβίρετε τις στους καλεσμένους σας και δείτε τους να τσακώνονται για το ποιος θα πάρει τις πιο τραγανές!