2106199378 Επικοινωνία

Ψητή αρνίσια σπάλα με μυρωδικά

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 15 γρ. αντζούγιες, σε κονσέρβα (περίπου 6 φιλέτα)
  • 25 γρ. φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon
  • ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1500 – 2000 γρ. αρνίσια σπάλα, χωρίς κόκκαλα
  • 150 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 150 γρ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αλουμινόχαρτο
  • μαγειρικό σπάγκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C .
  2. Βάλτε τις αντζούγιες, το μαϊντανό, την κάπαρη και το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
  3. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το πιπέρι και ανακατέψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Ανοίξτε την αρνίσια σπάλα και αλείψτε τη με το μίγμα μυρωδικών. Τυλίξτε τη και δέστε τη σφιχτά με μαγειρικό σπάγκο.
  4. Βάλτε τη δεμένη αρνίσια σπάλα στο ταψί του φούρνου και ψήστε για 30 λεπτά (220°C). Εντωμεταξύ, συνεχίστε με τη συνταγή.
  5. Βάλτε το λευκό κρασί και το νερό στον κάδο και ανακατέψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
  6. Αφού περάσουν τα πρώτα 30 λεπτά ψησίματος, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και περιχύστε την αρνίσια σπάλα με το μίγμα λευκού κρασιού και νερού. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήστε για ακόμη 1 ½ – 2 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος και το επιθυμητό ψήσιμο (βλ. Συμβουλή).
  7. Αφαιρέστε την αρνίσια σπάλα από το φούρνο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Κόψτε σε μερίδες και σερβίρετε μαζί με τους χυμούς του κρέατος (βλ. Συμβουλή).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Επιλέξτε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με το βάρος της αρνίσιας σπάλας: 20 λεπτά ανά 500 γρ. συν 20 λεπτά.
  • Για να φτιάξετε σάλτσα από τους χυμούς του κρέατος, βάλτε τους χυμούς, προσθέστε νερό μέχρι να φτάσει το 1 λίτρο, 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών, 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και μαγειρέψτε 12-15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 2.

Κλείστε παρουσίαση