2106199378 Επικοινωνία

Ψωμάκια για Hot-Dog

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 2 ώρες 15 λεπτά Μερίδες: 8 ψωμάκια Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το αλεύρωμα
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι
  • 250 γρ. γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 1 αβγό
  • 25 γρ. νωπή μαγιά, θρυμματισμένη
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κ.σ. νερό

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πετσέτα κουζίνας
  • 2 ταψιά φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • πινέλο ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα, το βούτυρο, το αβγό, τη μαγιά και τη ζάχαρη στον κάδο και ζυμώστε/3 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε τη με πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη (περίπου 100 γρ. το καθένα) και σχηματίστε μικρές μπάλες. Σκεπάστε και αφήστε για 15 λεπτά να φουσκώσουν. Εντωμεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C  και καλύψτε τα δύο ταψιά του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τον κρόκο αβγού με το νερό.
  4. Πάρτε κάθε μπάλα και σχηματίστε μακρόστενα φραντζολάκια (μήκους περίπου 18 εκ.). Πατήστε κάθε ένα ελαφρά με τα χέρια σας και μοιράστε τα στα 2 ταψιά. Αλείψτε τα με το μίγμα κρόκου-νερού και ψήστε τα στο φούρνο για 20 λεπτά (175°C) το ένα ταψί, μετά το άλλο. Γεμίστε τα ψωμάκια hot-dog με γέμιση της προτίμησης σας (βλ. Συμβουλή), και σερβίρετε αμέσως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  • Γεμίστε τα ψωμάκια hot-dog με λουκάνικα, αγγουράκια τουρσί, μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα ή απλώς με τυρί και ζαμπόν.
Κλείστε παρουσίαση