2106199378 Επικοινωνία

Ψωμάκια μπριός

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα & 10 λεπτά Μερίδες: 10 μερίδες Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. γάλα
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 αβγά (1 για τη ζύμη & 1 για άλειμμα)
  • 500 γρ αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • σουσάμι, παπαρουνόσπορο, ηλιόσπορο, μαυροκούκι κ.ο.κ για πασπάλισμα

Για αφράτα σάντουιτς, ή λαχταριστά μπέργκερ, ή ακόμη και στο πρωινό, αλειμμένα με λίγη από την αγαπημένη σας μαρμελάδα… Αυτά τα λαχταριστά, ψωμάκια με τη χρυσαφένια κόρα θα γίνουν το αγαπημένο κολατσιό των μικρών μαθητών και η εύκολη απάντηση στην ερώτηση κάθε μαμάς «τι να φάει σήμερα στο σχολείο;».

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε στον κάδο το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ένα αβγό και ρυθμίστε 2 λεπτά/37 °C/ταχύτητα 2.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Προσθέστε στον κάδο το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Αδειάστε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχετε προηγουμένως ελαφρώς βουτυρώσει, σκεπάστε τη με μία πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά)
  3.  Χωρίστε τη ζύμη προσεκτικά, με απαλές κινήσεις, σε μικρές μπάλες και βάλτε τις τη μία κοντά στην άλλη πάνω σε ταψί που έχετε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα, χωρίς όμως να ακουμπάνε μεταξύ τους. Σκεπάστε το ταψί με μία ακόμη λαδόκολλα και μία λεπτή πετσέτα και αφήστε τα ψωμάκια να φουσκώσουν εκ νέου για περίπου 20 λεπτά.
  4. Με πολλή προσοχή (για να μην ξεφουσκώσουν) αλείψτε τα ψωμάκια με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε τα με σουσάμι ή όποιον άλλο καρπό θέλετε.
  5. Ψήστε τα ψωμάκια για 20 λεπτά (200°C) ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα και σερβίρετε.

Κλείστε παρουσίαση