Βάλτε τα 500 γρ. αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το νερό και το ελαιόλαδο στον κάδο και ζυμώστε /3 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και αφήστε τη να φουσκώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 20-24 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ, πλύντε και στεγνώστε τον κάδο.
Βάλτε τις πράσινες ελιές και τις ελιές Καλαμών στον κάδο και ψιλοκόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Πασπαλίστε το ταψί του φούρνου με 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με το σιμιγδάλι. Μεταφέρετε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας, χωρίς πολλές κινήσεις, και μοιράστε τις ψιλοκομμένες ελιές πάνω στη ζύμη. Σχηματίστε ένα καρβέλι και μεταφέρετε το στο ταψί του φούρνου. Σκεπάστε το εκ νέου και αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει για 40 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240°C.
Βάλτε το ταψί στην χαμηλή σκάλα του φούρνου και ψήστε για 20-25 λεπτά (240°C) ή μέχρι να χρυσίσει. Αφαιρέστε το από το φούρνο, μεταφέρετέ το σε σχάρα και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Δεδομένου ότι αυτή η ζύμη παρασκευάζεται με λίγη μαγιά, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φουσκώσει, κάτι που έχει θετική επίδραση στη γεύση. Δεν έχει σημασία εάν θα αφήσετε τη ζύμη 20 ή 24 ώρες. Σε πολύ ζεστές μέρες μπορεί η ζύμη να υπερδιπλασιαστεί και να ξεφουσκώσει. Η ζύμη μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί. Απλά τη δουλεύετε λίγο και την αφήνετε να ξανά φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, αυτό το ψωμί μπορεί να παρασκευαστεί με 1 ¼ κ.γλ. αλάτι ή με 1 ½ κ.γλ. αλάτι. Προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο αλμυρές είναι οι ελιές που θα χρησιμοποιήσετε.
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Με την επιλογή Ρυθμίσεις μπορείτε να δώσετε μια ελεγχόμενη συγκατάθεση. Περισσότερα
Για να σας εξασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies που κατηγοριοποιούνται ως απαραίτητα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε επίσης cookies τρίτων που μας βοηθούν να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies θα αποθηκευτούν στο πρόγραμμα περιήγησής σας μόνο με τη συγκατάθεσή σας. Έχετε επίσης την επιλογή να μην αποδεχθείτε αυτά τα cookies. Ωστόσο, η μη αποδοχή κάποιων από αυτά τα cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία περιήγησής σας.
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Τα cookies διαφήμισης χρησιμοποιούνται για να παρέχουν στους επισκέπτες σχετικές διαφημίσεις και καμπάνιες μάρκετινγκ. Αυτά τα cookies παρακολουθούν τους επισκέπτες σε ιστότοπους και συλλέγουν πληροφορίες για την παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων.
Τα cookies στατιστικών χρησιμοποιούνται για να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies βοηθούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών, το ποσοστό εγκατάλειψης, την πηγή επισκεψιμότητας κ.λπ.
Τα λειτουργικά cookies βοηθούν στην εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών όπως η κοινή χρήση του περιεχομένου του ιστότοπου σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, η συλλογή σχολίων και άλλων λειτουργιών τρίτων.