2106199378 Επικοινωνία

Ψωμί με σπόρους και βρώμη (στη γάστρα)

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 5 ώρες 30 λεπτά Μερίδες: 1 καρβέλι Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. νερό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. σπόρους (σουσάμι, λιναρόσπορους, παπαρουνόσπορους, ηλιόσπορους) και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης και λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
  • 30 γρ. μέλι
  • 30 γρ. λάδι
  • 15 γρ. νωπή μαγιά ή 5 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
  • 10 γρ. αλάτι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πινέλο μαγειρικής
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κεραμική γάστρα Rockstar Betty
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το νερό και το αλεύρι στον κάδο και ανακατέψτε
    20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Αφήστε τον κάδο στη θέση του για 40 λεπτά για να ενυδατωθεί το αλεύρι.
  2. Προσθέστε τους σπόρους, τις νιφάδες βρώμης, το μέλι, το λάδι, τη μαγιά και το αλάτι και ζυμώστε 6 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε να φουσκώσει για 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και σχηματίστε μία μπάλα. Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο νερό με το πινέλο μαγειρικής και πασπαλίστε με λίγους σπόρους ακόμα. Μεταφέρετε τη ζύμη προσεκτικά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ βάλτε την κεραμική γάστρα Rockstar Betty, μαζί με το καπάκι της στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και προθερμάνετε το φούρνο στους 230°C για 20 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά τη γάστρα φορώντας γάντια φούρνου και ακουμπήστε τη σε ένα ξύλο κοπής. Αφαιρέστε το καπάκι και μεταφέρετε με προσοχή τη ζύμη μέσα στην καυτή γάστρα, κλείστε τη με το καπάκι και ψήστε για 30 λεπτά στους 230°C. Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του ψωμιού. Αφαιρέστε προσεκτικά το ψωμί με σπόρους και βρώμη και μεταφέρετέ το σε σχάρα να κρυώσει προτού το σερβίρετε.

 

Κλείστε παρουσίαση