2106199378 Επικοινωνία

Quiche με γραβιέρα και κρεμμύδια

Ενεργός χρόνος: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά Μερίδες: 8 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια
  • 60 γρ. νερό, παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 200 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 150 γρ. διπλή κρέμα γάλακτος (48 % λιπαρά)
  • 4 αβγά
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα για τάρτες (Ø 26 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κεραμικά βαρίδια ψησίματος
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

  1. Βάλτε το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό και το αλάτι στον κάδο και ρυθμίστε
    Ζύμη/30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία φόρμα για τάρτες (Ø 26 εκ.) και πιέστε τη απαλά με τα χέρια να εφαρμόσει στη βάση της φόρμας. Τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  2. Καλύψτε τη φόρμα για τάρτες με αντικολλητικό χαρτί, γεμίστε τη με κεραμικά βαρίδια ψησίματος και ψήστε για 15 λεπτά (180°C). Αφαιρέστε τα βαρίδια ψησίματος και το αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για ακόμη 5 λεπτά (180°C ). Μεταφέρετε την τάρτα σε σχάρα να κρυώσει. Εντωμεταξύ, καθαρίστε τον κάδο και ετοιμάστε τη γέμιση.

Γέμιση

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο στον κάδο και κόψτε
    3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα κρεμμύδια στην ψημένη τάρτα και απλώστε τα ομοιόμορφα. Μοιράστε και τα κομματάκια γραβιέρας πάνω από τα κρεμμύδια.
  2. Βάλτε τη διπλή κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι στον κάδο και ανακατέψτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Περιχύστε τα κρεμμύδια και τη γραβιέρα με το μίγμα. Ψήστε για 20-25 λεπτά (180°C) μέχρι να πήξει η γέμιση και να χρυσίσει η επιφάνειά της. Σερβίρετε την quiche με γραβιέρα και κρεμμύδια ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 

Παραλλαγή

  • Αντί για γραβιέρα χρησιμοποιήστε τυρί τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

Κλείστε παρουσίαση