2106199378 Επικοινωνία

Ρεβύθια σούπα

Ενεργός χρόνος: 5 λεπτά Συνολικός χρόνος: 13 ώρες και 20 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ρεβίθια, ξερά
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών ή 1 κύβο
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρέσκοτριμμένο πιπέρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μεγάλο μπολ

μεσαίο μπολ

κουτάλα σούπας

αβγοδάρτης

σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλύνετε τα ρεβίθια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και βάλτε τα στο μεγάλο μπολ. Καλύψτε τα με νερό και μουλιάστε τα για τουλάχιστον 12 ώρες.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Στη συνέχεια σοτάρετε με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας 2 λεπτά/120°C/ ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και τα ρεβίθια και βράστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας 60 λεπτά/100°C/ταχύτητα κουτάλι.
  5. Βάλτε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι στο μεσαίο μπολ και χτυπήστε καλά με τον αβγοδάρτη. Αφαιρέστε με την κουτάλα υγρό από τη σούπα που βρίσκεται στον κάδο και ενσωματώστε το αργά αργά στο μπολ με το μίγμα λεμονιού και αλευριού ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Προσθέστε άλλη μία κουτάλα με σούπα στο βαθύ μπολ, ανακατέψτε και βεβαιωθείτε ότι το μίγμα είναι λείο (χωρίς το αλεύρι να έχει σβολιάσει).
  6. Προσθέστε το αραιωμένο μίγμα λεμονιού- αλευριού, το αλάτι και το φρέσκοτριμμένο πιπέρι στον κάδο και βράστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα κουτάλι . Αλατοπιπερώστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε τη σούπα ζεστή.

 


Κλείστε παρουσίαση