Επικοινωνία 2106199378

Ριζότο με κοτόπουλο, σπανάκι και πράσα

Ενεργός χρόνος: 15 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. πράσα, σε κομμάτια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 350 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 600 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζωμός κοτόπουλου
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. baby σπανάκι, φρέσκο
  • 30 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε τη παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε στο μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σκόρδο, τα πράσα και το ελαιόλαδο στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το ρύζι και το κρασί και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Καθαρίστε τον πάτο του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας για να ξεκολλήσει καλά όλο το ρύζι.
  4. Προσθέστε το κοτόπουλο, το νερό, την πάστα ζωμού κοτόπουλου, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε 13-14 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε το σπανάκι, το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε απαλά με τη σπάτουλα.
  6. Τοποθετήστε το καπάκι πάνω στον κάδο, αφήστε το να σταθεί μέσα στον κάδο για 2 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.