2106199378 Επικοινωνία

Ριζότο με μανιτάρια και λουκάνικο

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 730 γρ. νερό
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια, φρέσκα, κομμένα στα τέσσερα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 250 γρ. λουκάνικο, σε κομμάτια (2 εκ.)
  • 320 γρ. ρύζι Carnaroli
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 25 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το μαϊντανό στον κάδο και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη. Καθαρίστε τον κάδο.
  3. Βάλτε 20 γρ. ελαιόλαδο και τα μανιτάρια στον κάδο και σοτάρετε, τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας,
    5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  4. Βάλτε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα 20 γρ. ελαιόλαδο στον κάδο, κόψτε
    2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Σοτάρετε, τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας,
    3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  6. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε
    3 λεπτά/120°
    C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  7. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα,
    2 λεπτά/100°
    C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  8. Προσθέστε το λευκό κρασί και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα,
    1 λεπτό/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  9. Προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια, 700 γρ. νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και το αλάτι, αναμείξτε με τη σπάτουλα, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  10. Αφήστε το ριζότο με μανιτάρια και λουκάνικο να σταθεί μέσα στον κάδο για 1 λεπτό και μεταφέρετε στο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε το βούτυρο και την αλεσμένη παρμεζάνα και αφήστε στην άκρη.
  11. Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση