2106199378 Επικοινωνία

Ριζότο με ντομάτα

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια
    (2 εκ.)
  • 90 γρ. κρεμμυδάκια εσαλότ, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • 200 γρ. ντομάτες, ώριμες, σε κυβάκια (2 εκ.)
  • 60 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών (δόση 0.5 lt)
  • 20 γρ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 γρ. βούτυρο, σε κυβάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε τα κρεμμυδάκια εσαλότ, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στον κάδο και κόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα. Στη συνέχεια, σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το ρύζι και τις ντομάτες και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα,
    3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα,
    1 λεπτό/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε το καυτό νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε
    12 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  6. Προσθέστε το βούτυρο και την αλεσμένη παρμεζάνα και αναμείξτε με τη σπάτουλα. Αφήστε το ριζότο με ντομάτα να σταθεί για 2 λεπτά μέσα στον κάδο και σερβίρετε αμέσως.

Κλείστε παρουσίαση