2106199378 Επικοινωνία

Ριζότο με σπανάκι και αρακά

Ενεργός χρόνος: 10 λεπτά Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά Μερίδες: 4 μερίδες Κατηγορία: εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 55 γρ. παρμεζάνα, σε κομμάτια (2-3 εκ.)
  • 140 γρ. φρέσκο σπανάκι, baby
  • 55 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • 60 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 700 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 150 γρ. αρακά, κατεψυγμένο (βλ. Συμβουλή)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε την παρμεζάνα στον κάδο και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε μικρό μπολ και κρατήστε στην άκρη.
  2. Βάλτε το σπανάκι στον κάδο και πολτοποιήστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ψιλοκόψτε
    5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  4. Σοτάρετε 4 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  5. Προσθέστε το ρύζι και το λευκό κρασί και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα,
    4 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  6. Προσθέστε το νερό και την πάστα ζωμού λαχανικών και μαγειρέψτε, τοποθετώντας το καλαθάκι αντί για τη μεζούρα,
    8 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  7. Προσθέστε τον αρακά και μαγειρέψτε, τοποθετώντας το καλαθάκι αντί για τη μεζούρα, 4 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στην πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέστε την αλεσμένη παρμεζάνα που αφήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως.
Κλείστε παρουσίαση