Επικοινωνία 2106199378

Ρολά λαχανικών

Ενεργός χρόνος: 30 λεπτά Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά Μερίδες: 18 κομμάτια Κατηγορία: μέτρια

ΥΛΙΚΑ

  • 70 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. φρέσκα ανάμεικτα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανό, άνηθο, θυμάρι)
  • 150 γρ. φέτα, σε κομμάτια
  • 45 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 95 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 3 ολόκληρα αβγά και 1 ακόμη χτυπημένο
  • 500 γρ. σφολιάτα ψυγείου
  • σουσάμι, για το γαρνίρισμα

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • φούρνο
  • πινέλο μαγειρικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και καλύψτε το ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάλτε τα κρεμμύδια, την καρυδόψιχα και τα φρέσκα μυρωδικά στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
  3. Προσθέστε τη φέτα, την τριμμένη φρυγανιά, τις νιφάδες βρώμης, τη σάλτσα σόγιας και τα 3 αβγά και ανακατέψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
  4. Ανοίξτε τη σφολιάτα και κόψτε τη σε 9 ορθογώνια κομμάτια (12 εκ. Χ 10 εκ.). Βάλτε 1 κ.σ. από τη γέμιση σε κάθε κομμάτι και αφήστε ένα περίγραμμα 1 εκ. κενό. Αλείψτε το περίγραμμα με το χτυπημένο αβγό και τυλίξτε το καθένα σε ρολό. Κόψτε τα ρολά στη μέση και βάλτε τα στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Αλείψτε τα ρολά με το υπόλοιπο χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με σουσάμι.
  5. Ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά (200 °C) ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε ζεστά.